logo
imitatie horloges

De lessen zijn weer begonnen. Nu ook Kundalini Yoga.


Voor Kundalini yoga kijk onder cursussen voor meer informatie. Ook start er een Mindfulness training in september. Wil je zelf de ruimte huren? Bel Trudie Oostrum op 06-22297759 om de verhuurmogelijkheden te bespreken. 

 

Kundalini yoga

Na een aantal jaren Bikram yoga te hebben gedaan kwam ik op een festival met Kundalini yoga in aanraking. Dit was voor mij een zeer bijzondere ervaring en ik wist gelijk dat ik hier iets mee moest.
Kundalini yoga wordt ook wel de ‘yoga van het bewustzijn’ genoemd. Kundalini verwijst naar het hogere bewustzijn dat in iedereen aanwezig is. Het op een meditatieve manier werken met kundalini-energie kan een weg zijn naar innerlijke realisatie. Kundalini yoga heeft effect op de diepere bewustzijnslagen. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en mentaal.
Een Kundalini yoga les bestaat uit een aantal vaste onderdelen. De Adi mantra, een kriya, daarna ontspanning, meditatie of mantra en afsluiting. Een kriya is een patroon van bewegingen, pranayam (ademhaling), mudras (handhoudingen), concentratie en/of meditatie. Elke les heeft een thema. Dit kan bijvoorbeeld het loslaten van angst zijn, het versterken van het afweersysteem of bijvoorbeeld het openen van het hart of het versterken van andere chakra’s.
Iedereen kan Kundalini Yoga doen. Het gaat namelijk niet om de perfecte pose, maar om jouw ervaring. De lessen zijn uitdagend en confronterend. Je brengt je lichaam in vorm en traint de geest om flexibel en stabiel om te gaan met stress en verandering. Negatieve patronen en weerstanden worden doorbroken. Je krijgt meer zelfvertrouwen en focus op wat mogelijk is.
Vanaf September is er elke maandagavond Kundalini Yoga bij Zinaaz om 20.15 in de tuinzaal. 
Introductie (3x) 10 euro per les, daarna 12,50 euro per les of een strippen kaart van 10 lessen (115 euro). Tot eind Oktober mag je een vriend(in) gratis meenemen. 
Ik hoop je in de les te zien. Graag even aanmelden per mail, telefoon of WhatsApp. 

 

Jasmien (Kirin Devpreet Kaur)

KRI gecertificeerd Level 1 leraar

tel. 06-27877431

kirindevpreetkaur@gmail.com replica horloges